Mikä ihmeen asentajayrittäjä?

joulu 8, 2021

Onhan se nyt päivän selvä, että vuosien raatamisen jälkeen samassa hommassa ja samassa duunipaikassa, alkaa kiinnostella ajatus siitä, että pitäisikö kokeilla jotain muuta tai ainakin vaihtaa työpaikkaa. Onneksi nyt on yksi vaihtoehto lisää.

Asentajan arki menee jokseenkin näin. Aamulla vääntäydytään sängystä ylös ja heitetään vaatetta niskaan. Otetaan raappa käteen, että näkee auton ikkunoista kanssaliikkujat, jotka ei taaskaan ole tajunneet laittaa edes heijastimia, että niihin ei törmäisi, kun silmät tahtoo olla muutenkin sikkuralla. Pääset työpaikalle, huomaat, että taas on sinun vuoro keittää porukalle kaffit ja sillä välin käyt vaihtamassa työvetimet ylle, kun sumppi tippuu. Päivän hommiksi on pari maahantuonnin takuuhommaa mistä ei provikoille pääse. Todennäköisesti tiskiltä puutteellisia toimeksiantoja, kun työnjohtaja ei ole hiffannut, että mikä voisi olla ongelma. Näitä sitten ihmetellään, että miten se nyt oli, ja oliko se oikealla, vai vasemmalla. Ja saiko laittaa kuntoon, jos jotain muuta työn alla olevasta kohteesta ilmenee.

 

 

Ei muuta, kun puhelinta kouraan ja haastatellaan asiakasta lisää, jos saadaan kiinni. Työnjohtajillakin on aina niin pirusti hommaa, että harmittaa jatkuvasti häiritä, mutta minkäs teet.

Tiedossa on, että mahdollisuus tienaamiseen silleen oikeasti on lähes mahdotonta tänäänkään, kun edes ylitöitä ei saa tehdä, vaikka hommaa riittäisi kyllä. Puolison kanssa on tullut haaveiltua lomamatkasta, kun saisi rahat kasaan. Noh, onneksi työ on sinänsä mukavaa ja muutakaan, kun ei haluaisi tehdä, niin kyllä se päivä taas purkkiin saadaan.

Positiivisia juttuja on mm. se, että työkavereiden kanssa saa heittää läpyskää ja annetaan vertaistukea, sekä apua kaikki toisilleen, kun on pirullisempi homma työnalla. Toisaalta ihastellaan, kun jollain Hannu-hanhella on ollut varaa laittaa M5 Bemmi ja Sepolla kävi mäihä, kun pääsee sitä ruuvaamaan. Aika moni muukin kävisi sillä mielellään koeajolla.

Työkaveri viereiseltä nosturilta on hokannut, että rahaa tulee vaikka vähän vatsaa vääntää ja lepäilee kotona. Tämä aiheuttaa työpaikalla olijoille painetta hoitaa kaverinkin duunit ja otsaan alkaa niin sanotusti pikkuhiljaa muodostua uloke. Miksi kaikilla ei voi olla sama työmoti mitä itsellä?

Onneksi on tarjolla parempi vaihtoehto

Asentajayrittäjyys Aitohuollossa on jotain työntekijän ja yksityisyrittäjyyden välimaastosta. Täytyy olla jo jonkin verran kokemusta autoasentajana ja haaveita omasta yrityksestä. Tarvitaan luottamus omaan tekemiseen ja nälkä tehdä tiliä omilla taidoilla ja kokemuksella. Jos kuitenkin oman yrityksen perustamisen esteeksi muodostunut ahdistus isosta lainasta ja etovista paperihommista, sekä pelko siitä, miten itse ehtii kaikki hoitaa, on Aitohuolto tähän huippu ratkaisu.

Aitohuollon perustajilla on ollut intohimona juuri asentajien aseman parantaminen ja tienaamisen mahdollistaminen omilla taidoilla. Saada asentajalle aamulla se fiilis, kun nousee sängystä, että lähtee tekemään duunia itselle. Kun työtä riittää ja ahkerasti tekee, niin välillä voi ottaa vaikka pidennetyn viikonlopun ja tehdä jotain mielekästä juttua työn vastapainoksi. Aitohuollossa on aika pitkälle vapaus tehdä just sillä lailla, kun itselle tuntuu parhaalta.

Aitohuoltoyrittäjät ottavat vuorollaan aamuvuorosta ja iltavuorosta vastuun, mutta aina ei tarvitse itse olla vastuuasemassa. Silloin voi tehdä sellaista päivää, kun omiin menoihin tuntuu sopivalta ja tietää, että kuitenkin joku on pitämässä liikettä auki. Yksinyrittäjällä tätä iloa ei ole.

 

 

Itse palveltu asiakas johtaa luotettavampaan asiakassuhteeseen ja parhaaseen lopputulokseen.

Asiakkaiden kanssa jutteleminen suoraan on lopputuloksen kannalta ehdottomasti parempi vaihtoehto, kuin se että välissä on joku vähemmän auton teknisistä asioista tietävä asiakaspalvelija. Asentajayrittäjä pääsee itse juttelemaan asiakkaan kanssa ja vaikkakin tämä vie aikaa, se myös toisaalta säästää sitä, kun pystyy esittämään mieleen nousseet kysymykset saman tien.

Asiakkaalle päin tämä näkyy luotettavuutena. Kun asentajayrittäjä itse pääsee kertomaan mitä autolle on tehty, pystyy hän heti vastata lisäkysymyksiin ja vakuuttavasti kertomaan auton todellisesta kunnosta. Ehdottomasti parempaa ja luotettavampaa palvelua.

Se, että asentajayrittäjä kantaa myös itse vastuun omista teoistaan, on asiakkaalle iso plussa.
Me kaikki teemme virheitä, ihmisiähän tässä ollaan. Onneksi virheitä varten meillä on hyvät sopparit vakuutusyhtöiden kanssa. Tämä luo turvaa ja varmuutta tekemiseen.

Työkaverit nyt vaan on kivoja olemassa, niin hyvä ettei niistäkään tarvitse luopua.

kyllä ihminen kuitenkin loppupeleissä on laumasielu. Onhan se nyt mukavampi, kun on sekä fyysistä, että psyykkistä apua ympärillä. Aitohuollossa työkaverit ovat samalla myös kilpailijoita, mutta kun kaikilla on omat vahvuutensa, voidaan tämäkin asia kääntää voitoksi. Ympärillä on paljon osaamista niistä asioista, mitkä ei välttämättä kuulu niihin omiin vahvuuksiin. Onhan se nyt mukavampaa viettää pikkujoulujakin porukalla.

 

 

Kyllä rahasta pitää ja saa puhua ääneen

Ihan just ei tule parempaa syytä mieleen olla Aitohuollon asentajayrittäjä, kun että todellakin tienaa paremmin ja oikeastaan mahdollisuus tienaamiseen on rajaton. Työehtosopimuksen rajoitteista ei nimittäin tarvitse välittää. Hyvillä mielin tekee välillä pidempääkin päivää, kun tietää pääsevänsä perheen kanssa aurinkorannalle siemailemaan virvokkeita ilman pikavippejä. Saisi vihdoinkin toteutettua sen oman unelman hankkia kunnon veneen, tai moottoripyörän.

Eikä tokikaan pelkkä raha, nimittäin kyllä se vapaus ja itsenäisesti tekeminenkin on oikein varteen otettavia syitä miettiä tätä hommaa. Saahan sen kiitoksenkin silloin osoittaa suoraan peiliin. Kolme asentajayrittäjää, jotka ovat lähdössä mukaan, ovatkin jo todella malttamattomia. Sami Penttilä on yksi näistä kolmesta ja siteeraankin tähän hänen sanojansa;
”Niin siistiä päästä uusiin tilaviin tiloihin tekemään tätä hommaa ilman lainataakkaa. Ei meinaa millään malttaa odottaa, kun asiakkaitakin on jo tulossa.”
Ja ilolla voidaankin todeta, että kyllä, asiakkaat kyselevätkin jo, että koska Aitohuoltoon pääsee.